Zapraszam na Miejski Festyn Rodzinny. Podczas tego miłego, rodzinnego wydarzenia postaram się przekazać Uczestnikom solidna porcję praktycznej wiedzy na temat żywienia. Co prawda przede wszystkim jestem dietetykiem, ale również mikrobiologiem, więc tym razem szczególnie skupię się na żywieniu podczas pandemii COVID i na jego wpływie na ryzyko zakażenia i przebieg choroby.
Co jest zdrowe, a co nie?
Co jeść?
Czy dieta ma wpływ na ryzyko zakażenia COVID?
Czy sposób żywienia może wpływać na przebieg infekcji COVID?
Co wspólnego z COVID mają owoce i warzywa?
Co żyje w naszych jelitach?
Na co wpływają bakterie jelitowe?
Czy bakterie jelitowe i inne mikroorganizmy zasiedlające nasze jelita ( tzw. mikrobiom jelitowy) wpływają na ryzyko zakażenia COIVID i przebieg choroby?
Czy jakieś produkty zapobiegają zakjażeniu COVID i łagodzą przebieg zakażenia?
Jak inne choroby wpływają na ryzyko infekcji i przebieg COVID?
Na wszystkie te pytania postaram się odpowiedzieć w trakcie wykładu / warsztatów.
Po wykładzie zapraszam wszystkich chętnych na bezpłatny pomiar i analizę składu i masy ciała ( analizator TANITA BC-1000) podczas którego odpowiem na indywidualne pytania i wyjaśnię indywidualne wątpliwości i pojawiające się wokół żywienia i COVID niejasności.
Twój komentarz